logga_hemsida_okt 2017

Mingeldax - brukar du ställa dig intill och prata med personer du redan känner eller går du ut på plankan och pratar med helt okända? 

Jag har inget emot att gå på mingel själv, då blir man verkligen tvungen att prata med helt nya människor - vilket ju är hela vitsen med nätverksevent / mingelparty. På de mingel jag går på har jag som mål att ha pratat med minst 5 för mig tidigare okända personer.

Vad säger du till personer du aldrig tidigare träffat? Blir det den svenska klassikern "vad jobbar du med?" som du öppnar samtalen med? Tidningen Chef har sammanställt en lista med tips på vad man kan säga.

Jag har valt ut några frågor från Chefs lista som jag tycker är extra bra. OBS! listan är inte rangordnad:

  • Vad du brinner du för just nu? Svaret kan handla om både arbets- och privatlivet. 
  • Vad ser du fram emot? En "bred fråga. som kan handla om både jobbet och privatlivet.
  • Vad är det bästa du har gjort i år? Kan gälla både arbets- och privatlivet.
  • Vad är det viktigaste jag borde känna till om dig? Kanske lite väl pang på för den svenska mentaliteten.
  • Hur hamnade du här? BRA (öppen) fråga tycker jag.
  • Varför blev du XX (det yrke personen har)? Enligt Chef (och jag håller med) en perfekt följdfråga till ”vad jobbar du med?”, en klassiker, se inledningen.
Om man pratat ett tag skulle man enligt Chef kunna slänga in "Hur kan jag bäst hjälpa dig?", men det känns lite malplacerat i början av ett samtal med en okänd person. Tycker jag.

Min egentillverkade fråga är "vad gillar du att göra på din fritid / vilken är din favorithobby". Det funkar på alla åldrar oavsett bakgrund och avsett var  man bor/har vuxit upp. 

Här en länk till ytterligare 3 tips på vad man kan prata om på ett  mingel samt hur man hanterar olika mingelsituationer.
Läs hela inlägget »

LinkedIn har lanserat en smart funktion som innebär att du enkelt kan be dina kontakter skriva en referens när du skall söka ett jobb som är ledigt på dina kontakters arbetsplats.

Sedan ett par dagar finns ett nytt filter du kan använda dig av, se bilden till höger.

Detta filter innebär att när du klickat i rutan "In Your Network" och ställt in de andra parametrarna så kommer du få en lista på jobb där en eller flera av dina LinkedIn-kontakter jobbar.

Och det är väl nu det visar sig vilken "kvalitet" man har på sitt LinkedIn-nätverk. Hur bra känner du de kontakter som kommer upp? En del strävar efter att skaffa sig 30 000 kontakter (vilket är max) andra vill hellre ha få kontakter som de känner ganska väl.

Klicka här om du vill läsa min steg-för-steg-guide som visar hur du gör för att använda dig av den nya filkterfunktionen. 

 

Läs hela inlägget »

Nu är det dags igen. Linkedin har gett en populär funktion ett (delvis) nytt utseende.

Denna gång är det sökfunktionen som fått ett mer sammanhållet utseende genom att LinkedIn samlat "allt" upptill vilket gör det denna funktion tydligare och enklare.
 

Om detta har jag skrivit en guide, som vanligt rikt "illustrerad" med skärmdumpar och tydliga 1-2-3-instruktioner.

Vill du veta mer om hur sökfunktionen funkar nu - i dekstop och appen - klickar du här.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etiketter