logga_hemsida_okt 2017

Rekryteringsplattformern Uptrail (där kunder kommer i kontakt med talanger inom IT/Tech, ingenjör, UX/design, marknadsföring och sälj) har gjort en enkätundersökning av hur deras jobbsökande upplever återkopplingen på deras ansökningar. Jag saxar:

Återkoppla i tid
Dålig återkoppling riskerar att sprida sig. De flesta jobbsökande har ett nätverk. Blir de missnöjda med rekryteringsprocessen är risken stor att de kommer berätta detta för "alla" de känner - vilket riskerar att ge företaget vill rekrytera igen dåligt rykte. 

Återkoppla till alla
Oavsett om återkopplingen är nej tack eller om den jobbsökande går vidare är viktigt att återkoppla till alla (för att minimera badwill). Någon form av återkoppling (kort meddelande) är bättre än ingen alls.

Förklara
Uptrails enkätundersökning och data visade att den näst största frustrationen är att inte få veta varför man inte gått vidare. Någon som känner igen sig?

Snabb återkoppling med en motivering till varför man inte gick vidare.

Idag finns flera ATS*/rekryteringssystem som erbjuder möjligheten att automatisera en del av återkopplingen. *ATS = Applicant Tracking System är ett HR-verktyg som hanterar ett företags rekryteringsflöde från kandidatattraktion till kommunikation med kandidater och hela vägen fram till anställning. Det betyder att inskickade ansökningar automatiskt samlas i rekryteringsverktyget som konverterar ansökningarna till standardiserade kandidatprofiler. Därför är det extra viktigt att alltid ha med rätt nyckelord i sin ansökan.

Läs hela inlägget »

Har du rätt 3 skills (kompetenser) synliga i din LinkedIn-profil?

Eller är det de 3 skills som fått flest "intygande"/Endorsement av personer i ditt nätverk som syns? Om inte kan du nåla om dina skills så att de 3 du vill alltid skall synas ligger överst i denna del. Ta kommandot över även denna del! Se bilden hur du enkelt gör detta.

Sedan en tid tillbaka syns endast 3 skills in din profil, vill man se övriga skills måste man precis som "About"-delen (f.d. Sammanfattningen) klicka för att expandera den delen.

Det kan ibland vara stor skillnad på vilka skills du vill skall toppa denna del och vilka som fått flest intyganden.

Nästa fråga är om du har rätt skills i denna del av din profil? Har du skills som är lite mer unika - och därmed ökar dina chanser när det gäller SEO/sökoptimering? Den här delen i din profil är jätteviktig just när det gäller sökoptimering.

Du får ha max 50 skills/kompetenser - oavsett hur många språk du väljer att ha din profil på. Denna modul är alltså gemensam för alla språk du har din profil på.

Läs hela inlägget »

Kanske minglar du lite extra på LinkedIn i dessa Cov-19-tider? Hur gör du när du kontaktar helt okända på LinkedIn? Skickar du en standardförfrågan eller skriver du en personlig förfrågan?

Själv är jag old school - eller är jag? Hur gör man IRL tänker jag? Går man fram till någon okänd på en nätverksträff räcker över sitt visitkort, vänder på klacken och går därifrån eller? Personligen tycker jag att man får ut mer dvs. kan hjälpa sitt nätverk bättre om man vet lite mer om sina kontakter. 

Är du inte nyfiken på varför någon du inte känner (till) hör av sig till just dig?

Jag har gjort en kort guide nedan (inklusive foto) med tips hur du skriver personlig förfrågan via mobilen.

  1. Klicka på "Mer..." och välj "Gör din inbjudan mer personlig"
  2. Skriv din personliga kontaktförfrågan. Max 300 tecken.

- Förklara hur du känner (till) personen.
- Om du inte känner personen, förklara varför du vill att han/hon skall ingå i ditt nätverk.
- Var gärna lite entusiastisk, det hade du väl varit om ni sågs IRL?
- Avsluta gärna med att tacka på förhand för att personen accepterar din förfrågan.

Skicka inbjudan.


Nedan har jag samlat artiklar med konkreta förslag på hur du kan skriva en personligt utformad kontaktförfrågan:


I desktop-versionen (se understa bilden) gör man på ett lite annorlunda sätt för att skriva personlig kontaktförfrågan. Här klickar man på "Connect"/"Kontakt"-knappen (se 1:an).

Till sist hands-on tips hur du hanterar de kontaktförfrågningar du får.

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etiketter