logga_hemsida_okt 2017

Press & media CV-certifiering, CV-böcker och CV-utbildningar

Torsdagen den 8 november 2018 tipsade #cvhjälpen om hur man skriver sitt första personliga brev när man t.ex. söker prao eller sommarjobb. Här är en länk till den digitala versionen som innehåller samtliga 9 tips. 

September 2018 valdes 100% av Cvhjälpens 4 inskickade bidrag (#CV och #Linkedinprofil) ut till en internationell utbildning (webinarie/E-summit).

Det var fjärde året i rad som cvhjälpen fick inskickade bidrag (oftast CV:n) utvalda att ingå i internationellt utbildningsmaterial. Enbart ACRW- och MRW-certifierade CV-skribenter får skicka in. 
OBS! All fakta fiktionaliseras alltid i de bidrag som används.

Måndagen den 21 maj 2018 tipsade #cvhjälpen om hur man ytterligare vässar sina chanser när man söker jobb. Klicka på bilden för att läsa eller här för att läsa den digitala versionen.

Måndag den 26 mars 2018 tipsade #cvhjälpen - i MetroJobb - hur man skriver ett bra #personligbrev. Här är en länk till den digitala versionen.

Mars 2018 valdes Cvhjälpens bidrag (#CV) ut till en internationell utbildning (webinarie).

Det var fjärde året i rad som cvhjälpen fick inskickade CV:n utvalda att ingå i internationellt utbildningsmaterial. Enbart ACRW- och MRW-certifierade CV-skribenter får skicka in. OBS! All fakta fiktionaliseras alltid i de CV som används.

Måndag den 19 februari 2018 tipsade #cvhjälpen - i MetroJobb - om hur man kan fräscha upp sitt #CV.

Många TIPS om #CV och #LinkedIn samt avslöjande om min hemliga talang finns att läsa i artikel om cvhjälpen, publicerad februari 2018. 

September 2017 valdes Cvhjälpens bidrag (CV) ut till en master class - en internationell utbildning (webinarie).

I september och november 2016 fick cvhjälpen 100% inskickade CV:n antagna (av de max två som enbart ACRW- och MRW-certifierade CV-skribenter fick skicka in). OBS! All fakta fiktionaliseras alltid.

 

Jag delar med mig av CV-tips när det gäller att skriva proffsiga CV när Lokalpressen i september 2017 uppmärksammade min MRW-certifiering.

Länk till kompletta artikeln hittar du här.
 

Juni 2017 blev jag godkänd för min andra CV-certifiering - MRW - Master Resume Writer. Jag är nu en av totalt 20 person (globalt) som är MRW och ensam i Europa om att vara MRW.

För att klara den certifieringen krävdes:
- 5 års yrkesutövning som CV-proffs
- Inskickad portfolio med 5 kunddokument (CV + brev) som granskades enligt en rad kriterier av en "granskningskommittee". 
- Förklaring av taktik/strategi och layout till varje inskicat CV/brev.
- Uppvisande av hur kundernas CV/brev såg ut innan de anlitade cvhjälpen OCH efter (att jag skrivit deras nya CV/brev).

Cvhjälpen blev i början av 2016 ombedd att delta (med fiktionaliserat CV) i en ny europeisk karriärbok som publicerades maj 2016.
 

I december 2015 gavs en helt ny "CV-bibel" ut i USA av branschens två pionjärer och (sedan länge) ikoner och där cvhjälpens båda bidrag passerade nålsögat och finns med.

Bidragen (all fakta är fiktionaliserad) valdes ut bland nästan ≈ 400 bidrag som >100 CV-skribenter skickat in. Endast 20% av bidragen antogs och finns med i boken.

I oktober-numret  av Veckans Affärer (utkom 1/10 2015) finns en intervju med cvhjälpen där jag ger tips om CV och LinkedIn. Sidorna 60 + 62. Tyvärr finns ingen digital version tillgänglig.

I nummer 8 av tidningen Chef (utkom 25/8 2015) finns en artikel där jag tipsar om hur man skriver bra personliga brev.

Klicka på bilden för att läsa artikeln ELLER klicka på denna länk för att läsa den digitala versionen av artikel.

I nummer 25 av Platsjournalen som utkom torsdagen den 28 maj 2015 kunde man läsa de tips jag gav.

Du läser mina CV-tips enklast genom att klicka på denna länk.

Söndagen den 22 mars 2015 kunde man läsa om en av mina favoriter - cv-skafferiet i tidningen SvD:s Karriärdel.

CV-skafferig är något alla bör jobba på att hålla uppdaterat. Kul att dela uppslag med Elaine Eksvärd - som tar upp en sak jag brukar prata om med mina kunder "beskriv konkreta situationer som visar vad du kan i stället för att bara berätta om det".

Klicka på bilden till vänster för att läsa texten. Det bör även funka att klicka på denna mening för att läsa digitala versionen av texten.

Nr 2, februari 2015 Nr 2, februari 2015

Fredagen den 20 februari 2015 (#2) publicerade tidningen Chef en artikel där jag tipsar om hur man jobbar med LinkedIn och rekommendationer.

Här är en länk till den digitala versionen av artikeln.

Söndagen den 2 februari 2015 hamnade cvhjälpen (jag / Birgitta) på omslaget till tidningen Sydsvenskans Lunda-upplaga.

Inne i C-delen fanns själva artikeln.

​Klicka på den här meningen för att läsa artikeln. 

Januari 2015 blev cvhjälpen (dvs jag Birgitta Möller) en av Europas bäst certifierade CV-skribenter. 

Jag är den första person i Europa (och den enda i Sverige) som blivit ACRW-certifierad - en oerhört krävande CV-certifiering som bl.a omfattar: CV-strategier, kundpositionering, personligt varumärke i CV m.m. Härmed är jag en av cirka 100 personer i hela världen som är ACRW-certifierade.

Efter certifieringen handplockade mina lärare mig till sitt exklusiva team av CV-skribenter som arbetar med exekutiva kunder (VD, CEO, CFO, CTO osv) runtom i världen.